Форум «Культурний фронт. Мистецтво перемоги»

 

У Львові відбувся дводенний форум «Культурний фронт. Мистецтво перемоги», присвячений збереженню культурної спадщини України. Запрошеною від Закарпатської області була директорка Закарпатського ОКМ ім. Т. Легоцького - Ольга Шумовська. Учасники обговорили питання збереження національного культурного надбання в час війни, здійснення оцифрування музейних колекцій та архівних документів, шляхи і методи представлення України на міжнародній арені, як країни з великою і багатою культурною спадщиною.
 

 У форумі взяли участь працівники музейних та архівних установ, дипломати, експерти, представники центральної та місцевої влади, бізнесу з України, Польщі, країн Балтії, США.
Форум зібрав кілька десятків учасників з України, США, Польщі, Італії, Мальти. Форуми культурного фронту мають велику важливість у сучасному світі. Вони служать, як платформа для обміну ідеями, дискусій та співпраці в галузі культури. Тут люди з різних країн та культур можуть обговорювати свої власні перспективи, дослідження, проекти та проблеми.
 

 
Форуми культурного фронту також сприяють обміну знаннями та інноваціями в галузі культури, що сприяє її розвитку.
Крім того, форуми культурного фронту допомагають створювати мережі співробітництва між митцями, культурними працівниками, науковцями та громадськими діячами з різних країн. Це стимулює культурний обмін, співпрацю над спільними проектами та збагачення культурного досвіду.

 


Враховуючи це, форуми культурного фронту становлять вагому складову сучасного суспільства, сприяючи розвитку культурного розмаїття та взаєморозуміння між народами і культурами. Вони покликані підтримувати й сприяти інтеграції та розвитку культурних цінностей у світовому контексті.

 
Висловлюємо вдячність організаторам «Культурний Фронт» The Charity Foundatio "Pidhirtci Castle" за підтримки Відділу преси, освіти та культури U.S. Embassy Kyiv Ukraine. Львівська національна галерея мистецтв ім. Бориса Возницького, «Благодійний фонд польсько-українського партнерства», Польське братство кавелерів Гутенберга.