«Йде світом святий Миколай, ти добром його стрічай!»


В грудні церква святкує пам’ять унікального святого – Миколи Чудотворця. Він відзначився своєю добротою, смиренністю та ділами милосердя. Святий Миколай шукав бідних та обездолених  і намагався допомогти їм грошима, щедрими дарунками. Свою милостиню він завжди зберігав в таємниці. Наш народ особливо шанував святого Миколая, тому в його честь будували церкви, а традиція давати подарунки дітям в день його пам’яті зберігається і досі. 

7-го грудня до Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького завітав Закарпатський академічний обласний театр ляльок «Бавка» з театральним дійством під назвою: «В гостях у святого Миколая». Були запрошені діти-сироти учасників бойових дій, а про подарунки подбав наш благодійник ПрАТ «Тернопільський молокозавод» в особі голови правління Олександра Руднєва. 

 Святкова атмосфера, ялинка, пісні та ігри порадували дітей, створили гарний настрій напередодні Різдва та Нового року. Наукові співробітники відділу науково-освітньої роботи завдячують усім, хто долучився до організації даного дійства.