Науково-освітній захід до Всесвітнього дня водно-болотних угідь

      2 лютого 1971 року в м. Рамсар (Іран) була підписана Конвенція про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, як середовище існування водоплавних птахів. Всесвітній день водно-болотних угідь відзначають із 1997 року.  Традиційно у всьому світі проводять різноманітні природоохоронні заходи та акції з метою популяризації знань про водно-болотні екосистеми та їх роль у природі та житті людини.

     До  цього дня наукові співробітники сектору природи організували в музеї науково-освітній масовий захід «Водно-болотні угіддя і люди» для учнів школи «Caritas Sсhool» (керівниця Марія Симкович). Старший науковий співробітник сектору природи Руслана Джахман розповіла дітям про значення водно-болотних угідь для людства. На жаль, у минулому багато боліт на території Закарпаття було осушено і зараз вчені працюють над тим, щоб відновити ці екосистеми. Як відновлювали болото «Чорне багно», учні дізналися після перегляду відео сюжету, який надали для показу колеги з Інституту еколого-релігійних студій.


     У експозиції «Природа Закарпаття» дітки дізналися багато цікавої інформації про жителів водойм та про важливість водно-болотних угідь нашого краю  для відпочинку мігруючих птахів. Під час екскурсії школярі фотографувалися, порівнювали розмах своїх  рук із розмахом крил беркута, розгадували кросворд, грали в гру «Правда-неправда» та з’ясували, що болото – це не бруд із яким воно найбільше асоціюється, а цінна екосистема. Водно-болотні угіддя регулюють клімат, дають нам їжу, поглинають вуглець, тому є дуже важливими для життєдіяльності людини.