Цікавих новинок побільшало

 Нещодавно у нашому музеї представляли оновлену частину експозиції «Природа Закарпаття» https://www.facebook.com/groups/144865745713818/?multi_permalinks=2340349756165395&hoisted_section_header_type=recently_seen, у якій було створено фотозону з плоскою фігурою беркута (Aquila chrysaetos) з розмахом крил у натуральну величину.

Фотозона має на меті привабити дітей та молодь, які зможуть побачити справжні розміри цього величного птаха та збагатитися цікавим унаочненим досвідом. Таке оновлення експозиції та її доповнення є необхідним у наш час, адже виконує важливу атрактивну функцію та роль в інтерпретації природи Карпатського краю. На фоні силуету беркута кожен може порівняти з ним свій зріст та величину розмаху рух. Для цього під фігурою зображена відповідна лінійка.
Сьогодні ми доповнили фотозону ще двома атрактивними елементами: фігурою полоза лісового (Zamenis longissimus) у максимальних відомих розмірах (довжина 2 м 25 см) та інсталяція «Життя на дереві», яка має на меті донести у ігровій формі для відвідувачів що дерево є місцем існування та оселя для багатьох видів живих організмів – тварин, рослин, грибів… Ці оновлення виготовлені для нашого музею у співпраці з товариством людей з інвалідністю - інклюзивною майстернею «Паралельний світ» на замовлення Міжрелігійного та громадянського природоохоронного форуму Східної Європи (IRCEF) за підтримки Союзу охорони природи Німеччини (NABU).
Запрошуємо всіх допитливих гостей міста, активних туристів та натуралістів, всіх людей доброї волі неодмінно відвідати зали «Природа Закарпаття» та виставки, які організовує музей у виставковій галереї, адже зацікавленість визначає попит, а тому оновлена експозиція і нові виставки, суміжні з нею, приваблюватимуть все більше відвідувачів і сприятимуть формуванню природоцентричного світогляду.
Мизайло Біланич,
Завідувач сектору Природи