"Не забуваймо рідну мову, шануймо державну"

 Українська мова є не лише засобом спілкування, але й важливим елементом національної самосвідомості та культурної спадщини українського народу. Вона є символом національної ідентичності та єдності українського народу. Вона є мовою освіти, науки, медіа та державних установ. Законодавство України визначає українську мову як державну мову, що означає, що вона має пріоритетне значення у державних справах, а також гарантує право кожного громадянина на вивчення та використання української мови. Таким чином, українська мова відіграє важливу роль у зміцненні національної єдності, розвитку культури та сприяє збереженню унікальної ідентичності українського народу.







З нагоди Міжнародного дня рідної мови в стінах Закарпатського ОКМ ім. Т .Легоцького було проведено освітньо-пізнавальний захід "Не забуваймо рідну мову, шануймо державну" для дітей 7-го класу ЗОШ №13 та 7-го класу Ужгородського ліцею ім. Дойко Габора міста Ужгорода. Гостями цього заходу стали також директор єдиного в області державного видавництва "Карпати" Віктор Браславець, який провів з дітьми пізнавальну бесіду про видання книг Шандора Петефі "Апостол" та "Витязь Янош". А представники центру гунгарології УжНУ прочитали вірш "Апостол" угорською мовою. Декламували вірші зокрема і діти запрошених шкіл різними мовами - українською, угорською та англійською. Висвітлювали події того дня журналісти 21 телеканалу. 
Підготували та провели захід наукові співробітники відділу науково-освітньої роботи та промоції Балла Кристина, Петрушка Вероніка та Олейник Анна-Марія. 





Ст. наук. співробітник 
відділу науково-освітньої роботи та промоції
Вероніка Петрушка