Практичний семінар з нагоди Всесвітнього дня екскурсовода

 Професія екскурсовода відіграє значущу роль у сучасному світі, впливаючи на різні аспекти суспільства, туризму та культурного обміну. Екскурсоводи допомагають зберігати та передавати історію, традиції та культурні цінності. Вони стають медіаторами між минулим і сучасністю, сприяючи обміну знань та розумінню між громадами.

Екскурсоводи виступають в ролі освітніх агентів, надаючи інформацію та роз'яснення щодо історії, мистецтва, природи та культури певного регіону. Вони допомагають розширити знання та свідомість туристів, а екскурсії можуть викликати взаєморозуміння між різними культурами та національностями, сприяючи розвитку толерантності та взаємоповаги.

Саме тому з нагоди Всесвітнього дня екскурсовода 25 лютого 2024 р. в.о. завідувач відділу науково-освітньої роботи та промоції Балла К. Ю. провела практичний семінар з теорії проведення екскурсій для вихованців національної скаутської організації «Пласт», показавши та розказавши, як потрібно подавати історичну інформацію туристам, на що варто звертати увагу гостів краю та як через свою розповідь екскурсовод повинен сприяти сприятливому міжкультурному діалогу.

Також екскурсії з нагоди свята в той день провели старший науковий співробітник відділу науково-освітньої роботи та промоції Петрушка В., старший співробітник відділу новітньої історії та меморіальної кімнати-музей А. Волошина Варга В. та старший науковий співробітник сектору археології відділу історії та краєзнавства Наровський М.

 

Ст. наук. співробітник

Відділу науково-освітньої роботи та промоції
Вероніка Петрушка