Залучаємо відвідувачів до взаємодії

 Доповнюючи експозицію “Народні музичні інструменти та народний одяг Закарпаття”, наукові співробітники відділу історії та краєзнавства вирішили потішити відвідувачів нашого музею, залучивши їх до взаємодії з експонатами. Таким чином ми хочемо звернути їх увагу на експонат, сприяти тому, щоб вони розглянули його усвідомлено і отримали якесь нове знання від цього спілкування.

Нами представлено нове поповнення етнографічної колекції – шафарню початку ХХ ст. Знайдена у с. Баранинці на Ужгородщині, яку у листопаді минулого року подарував музею Павло Чучка молодший, ужгородський гуморист і бізнесмен. Ця розмальована тюльпановим орнаментом народна скриня виготовлена з дерева, пофарбованого у червоно-коричневий колір, і досить добре збережена. Такі шафарні були неодмінним атрибутом сільської хати на Закарпатті, де не тільки зберігали речі, але використовували і для сидіння.
Після реорганізації деяких експонатів, перестановки експозиційних вітрин музейні співробітники і самі спробували “доторкнутись” до минулого. Наш музей активно відвідують діти, військові, волонтери, переселенці. Було приємно, що серед перших, хто випробував шафарню, хто був емоційно мотивований, стали поплітушки з Червонограду, волонтери пані Тамара і Олена.
Думаємо, що наша задумка дозволить відвідувачам приблизитися до автентичного побуту населення нашого краю. Цим самим у них є можливість досліджувати експонат на дотик!
Валерія Русин, завідувач відділу історії та краєзнавства
Усі реакції:
Ви, Ольга Шумовська, Andrea Rónay та ще 46