Міжнародний день музеїв - 2020


     Щороку 18 травня працівники музеїв усього світу відзначають професійне свято - Міжнародний день музеїв. Свято відзначається з 1977 року на пропозицію працівників музеїв Росії. Вже з 1978 року Міжнародний день музеїв широко відзначають більше ніж у 150 країнах світу. Уже традиційно в цей день Закарпатський обласний краєзнавчий музей ім. Т. Легоцького, як і  інші музеї, відкриває двері для всіх бажаючих. Відвідування експозицій і виставок безкоштовне. На жаль, нинішнього року, в силу відомих об‘єктивних причин, для відвідувачів буде відкрита тільки територія Ужгородського замку (музею).

       З нагоди Міжнародного дня музеїв в Закарпатському обласному краєзнавчому музеї  ім. Т. Легоцького 18 травня об 11 годині буде відкрито суттєво оновлену й збагачену, в капітально відремонтованій залі, постійно діючу експозицію «Народні музичні інструменти Закарпаття» (зав. сектором етнографії Шостак В. А.). Попередня аналогічна експозиція, як відомо, користувалася великою увагою відвідувачів музейного закладу.

       Також буде відкрито виставку «Артефакти середньовічної церкви Ужгородського замку» (зав. сектором археології Шумовська О. Ю.), на якій будуть представлені матеріали розкопок церкви на території Ужгородського замку. Експонати цієї  виставки будуть експонуватися  вперше. Виставку буде відкрито для відвідувачів також у відремонтованій за власні кошти музею залі.