Турбуємось правильно про тварин


    4 жовтня – Всесвітній день захисту тварин. Метою свята є підвищення обізнаності людей про різноманітність тварин та  проблеми, з якими вони стикаються.  До цього дня старші наукові співробітниці сектору природи Джахман Р. В. та Бучмей О. В. провели для учнів 6 Б класу Ужгородської ЗОШ № 15 (класний керівник Мамчур-Гецянин Л. І.) тематичний урок «Турбуємось правильно про тварин».


    На березі озера, яке ужгородці називають «Кірпічка», вони розповіли школярам про історію свята та  диких тварин, які живуть біля цієї водойми. Прикрасою озера є лебеді-шипуни. Багато людей приходять милуватися білосніжними птахами та підгодовувати їх. На жаль, не завжди це йде на користь лебедям, тому що, зазвичай, як корм використовується хліб чи залишки домашніх страв. Це не характерна їжа для диких птахів і така турбота  шкодить їм. Науковці пояснили діткам,  які харчі можна давати пернатим і коли це потрібно робити. Крім лебедів, на водоймі було багато крижнів та лисок. Учні спостерігали за ними та вчилися, як їх розрізняти. 

    Після вступної частини школярі взяли участь у квесті «Цікавинки тваринного світу». Вони поділилися на 5 команд і виконували завдання, які підготували для них наукові співробітниці разом із класним керівником. На зупинці «Птахи Кірпічки» діти вгадували птахів, які живуть постійно на озері, згадували тварин – героїв літературних творів на зупинці «Літературна вікторина», тощо. Виконуючи завдання, вони дізналися про черепаху болотну, яка також є мешканцем водойми та ще багато цікавої інформації про тварин.