«ГОРДІСТЬ І ОБЕРІГ ДЕРЖАВИ – ЗАХИСНИКИ УКРАЇНИ»


День захисника України –
Мужності й геройства свято.
І ми вклоняємося тим,
Хто літ тому назад багато
І тим, хто нині з автоматом
Наш спокій береже і захищає,
Всю нашу велику родину,
Рідну землю свою – Україну.

    14 жовтня вписане в календар української історії як День святої Покрови Пресвятої Богородиці, День  українського козацтва, День захисника України.

    Традиційно в бібліотеці Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького  оформлена книжково-ілюстративна виставка «Гордість і оберіг держави –  захисники України». 
В цей нелегкий  час  для України, згадуємо козаків – відважних і мужніх захисників, які в  далекому минулому стояли на сторожі української державності. Покровителькою козацтва вважалася Пресвята Богородиця, до заступництва якої зверталися козаки. Тому сьогоднішніх воїнів, захисників України з великою шаною вітають 14 жовтня, за героїзм, мужність, жертовність, відданість своїй державі, своєму народу. 

    Захист Вітчизни  від тих, хто загрожує  територіальній цілісності країни – свята справа. Вона вимагає від людей сміливості, честі та відваги, величезної самопожертви і самовіддачі. Воєнні події початку 2014 року змусили переглянути ставлення українського суспільства до захисту Вітчизни. Сьогоднішні воїни захищають  незалежність нашої держави, вони носять почесне звання захисника України, вони уособлюють всі етапи розвитку нашого славетного війська: це ті, хто вів смертельний двобій з фашизмом, брав участь у так званих локальних воєнних конфліктах, учасники Революції  Гідності, добровольці та військові. Вони мужні, сміливі, хоробрі. Це бійці, що зі зброєю в руках знаходяться на сході України, волонтери, і просто пересічні громадяни захисники неньки – України. Ми всі пишаємося ними.  Низький усім уклін за мужність.

Сачавська Н.Є. бібліотекар