Майстер-клас «Осінні барви Ужгородського замку»

    Щоденні обстріли території України російськими загарбниками з повітря, суші, моря тримають у напрузі весь ритм життя населення, економіки та культури країни. У цій напруженій обстановці важко проводити заняття з дітьми навіть у найбільш віддалених містах. Попри все – 18 жовтня у Закарпатському ОКМ ім. Т. Легоцького було підготовлено і проведено майстер-клас з малювання для дітей Ужгородської школи мистецтв та дітей вимушено переселених осіб. Навчали дітей художній майстерності Заслужений художник України Вовчок В. І. та Йолич М. М. – викладачі Ужгородської школи мистецтв.

    Осінь прикрасила листя дерев золотистими, багряними, червоними та зеленими кольорами. А небо було напрочуд голубе, сонце зігрівало своїм теплом душі і тіло як дітей, так і дорослих… Старшим дітям дуже сподобалася сама будівля Ужгородського замку. Тож викладачі показували учням як правильно відтворити на папері велич і красу старовинної фортеці на фоні осінніх барв. Молодші діти любувалися листопадом, із задоволенням збирали кольорові листочки і малювали осінь та рідні домівки і бажали скорішої Перемоги України у війні з росією. Влад, Костя та Аліса, які переїхали до Ужгорода, рятуючись від війни, з Харкова, Луганська та Києва хочуть скоріше повернутися до дому і своїх друзів. 

    Ідею проведення майстер-класу з малювання для дітей підтримали ужгородські волонтери «Совиного гнізда». Вони надали матеріали для проведення майстер-класу і солодощі для дітей. Велике спасибі їм за співпрацю та підтримку.

Тарасенко Н. І. – співробітник відділу
експозиційної та науково-методичної роботи