МАЙСТЕР-КЛАС «Сова із джинсової тканини»


    До Всесвітнього дня вторинної переробки, який відзначають щорічно 15 листопада, наукові співробітники сектору природи Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького організували майстер-клас із виготовлення пташки сови. Матеріалом для цього був використаний картон, джинсова тканина, ґудзики та інші речі, які, зазвичай, ми викидаємо на смітник.



    Які відходи можна переробляти з’ясовували учні 5-А (класний керівник Конкіна Я. В., та 5-Б класів (замісник директора Попович Г. І.) Ужгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №6 імені Василя Степановича Гренджі-Донського Ужгородської міської ради Закарпатської області зі старшим науковим співробітником сектору природи Джахман Р. В. Діти знають, що вторинній переробці підлягають папір, скло, тканина та метал. Багато хто з них поділився досвідом сортування сміття вдома. Потім вони переглянули цікавий мультик про історію джинсів і дуже здивувалися, що спочатку їх носили тільки робітники, а зараз речі з джинсової тканини є дуже модними.


    Із вживаних джинсів кожен створив виріб, який можна подарувати близькій людині чи залишити для себе, а, розглядаючи інформаційні плакати, надані Інститутом еколого-релігійних студій, учні також дізналися, які види сов зустрічаються на Закарпатті. До речі, сова сіра та сич хатній цьогоріч залітали й до парку Ужгородського замку.


    У майстер-класі взяли участь і діти ВПО, які навчаються в Ужгородській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №6 імені Василя Степановича Гренджі-Донського. Під час таких заходів учні навчаються, відпочивають і відволікаються від звуків повітряної тривоги, які останнім часом так часто лунають у нашому місті.