Науково-просвітній захід «Архістратиг Михаїл – Небесний охоронець України»


    21 листопада християнська церква відзначає день Собору Архістратига Михаїла та всіх Небесних Сил Безплотних. Командувач усього Небесного воїнства Михаїл – символ рішучості та безкомпромісної вірності Істині. Ангел, який не піддався бунту і залишився відданим Богу.

    Саме таким його зображують іконописці, описує Святе Письмо. Тож недивно, що своїм патроном столиця України обрала саме Архангела Михаїла. Скульптура Архістратига в латах стоїть на головній площі країни – Майдані Незалежності.


    З метою культурного, духовного та патріотичного виховання молоді у вівторок, 22 листопада старший науковий співробітник відділу історії та краєзнавства Вероніка Петрушка провела науково-просвітній захід «Архістратиг Михаїл – Небесний охоронець України». Гостями музею в цей день стали учні 6-го класу приватного ліцею «Гірчичне зерно» міста Ужгорода.
 
    Про Небесного Захисника Вероніка Петрушка говорила з учнями біля ікони Архангела Михаїла ХІХ ст., яка була спеціально експонована до свята, в каплиці музею.


    Щоб актуалізувати знання про місто та замок, старший науковий співробітник музею додатково провела екскурсію для запрошених дітей.


    Закарпатський ОКМ запрошує до співпраці навчальні заклади на ниві просвітницької роботи серед школярів та студентів.