Майстер-клас «Годівничка для синички»


    Які птахи залишаються зимувати, а які відлітають в теплі краї? Хто з пернатих живе в парку Ужгородського замку? Чи потрібно їх підгодовувати? На ці та ще багато питань шукали відповіді дітки разом із науковими співробітниками сектору природи Закарпатського ОКМ ім. Т. Легоцького під час майстер-класу із виготовлення годівнички, який відбувся 8 листопада в Ужгородському замку.



    Науковці розповідали маленьким відвідувачам про пташине різноманіття замкової гори, як і коли потрібно допомагати їм. Підгодівля птахів — це дуже велика відповідальність. Тут треба пам’ятати, що свіжа їжа в годівничці має бути завжди, аж до весни, а сама годівничка — доглянута й чиста. Старший науковий співробітник сектору природи Руслана Джахман також розповіла про те, які продукти можна використовувати як корм для пернатих. Найбільше смакує птахам несмажене соняшникове насіння.



    Разом із завідувачем сектору природи Михайлом Біланичем та старшим науковим співробітником сектору природи Оленою Бучмей діти зібрали годівничку, яку почепили в замковому парку. Найчастішими відвідувачами годівнички є різні види синичок. Вони не забарилися й «привітали» дітей своїми осінніми пісеньками.


    У заході взяли участь дітки внутрішньо переміщених осіб із Маріуполя та Харкова. Дякуємо Інституту еколого-релігійних студій за надані матеріали для майстер-класу.