ОФІЦІЙНЕ ПРЕДСТАВНИЦТВО МУЗЕЮ У АВТОРИТЕТНОМУ ЗАГАЛЬНОУКРАЇНСЬКОМУ ФОРМУВАННІ


    Наказом міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка від 02.09.2021 року № 456–к «Про утворення конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду генерального директора Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» утворено зазначену конкурсну комісію. Головою комісії було обрано Томенка Миколу Володимировича, екс-віце-прем᾽єра України з гуманітарних та соціальних питань, екс-заступника голови Верховної Ради України, нині професора кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Національного університету біоресурсів і природокористування України. Секретарем було призначено – Саган  Оксану Василівну, головного спеціаліста відділу комунікацій та сприяння діяльності релігійних організацій департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури та інформаційної політики України. У складі комісії були також: Кожушко Богдан Васильович, голова Секретаріату громадської ради при Комітеті Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики, Кириленко Вадим Вікторович, перший заступник генерального директора Національного заповідника «Софія Київська», Селега Вероніка Сергіївна, засновниця АРТ-проекту Бібліотека Майбутнього та ін. До її складу, з ініціативи Міністерства, включено, зокрема, Делегана Михайла Васильовича, в. о. директора Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького.

    Перше засідання конкурсної комісії відбулося 3 вересня 2021 року у приміщенні Міністерства. 

    У зв᾽язку з неможливістю виїхати у такий короткий термін до Києва Делеган М. В. взяв участь у першому засіданні комісії 3.08.2021 року онлайн.  

    Друге засідання комісії, в якому взяв участь і Делеган М. В. відбулося 7 вересня 2021 року у залі засідань Міністерства культури та інформаційної політики України. Із 10-ти претендентів на посаду генерального директора до конкурсу, згідно встановлених критеріїв, рішенням комісії було допущено 8 осіб.

    Після презентації претендентами програм роботи заповідника на 1 і 5 років відбулося їх ділове обговорення конкурсною комісією.

    Рішенням конкурсної комісії (7 голосів з 9-ти) генеральним директором заповідника «Переяслав» обраний чинний директор Лукашевич О. М. Комісія рекомендувала йому ознайомитися з програмами усіх претендентів і їх важливі деталі врахувати у своїй діяльності. 

    Працівник Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького вперше став учасником такого авторитетного загальноукраїнського формування.