Оберіг для воїнів Збройних Сил України

     Вже 9 місяців триває війна в Україні, яку розпочали російські окупанти 24 лютого. Українська земля здригається від ракетних обстрілів, від бойових дій рашистів, умивається гіркими, кровавими сльозами за знищеними містами і селами, убитим мирним населенням і воїнами.


   У цю, дуже важку годину для України, ми всі відчули і зрозуміли значимість ролі українського війська для захисту і збереження цілісності і суверенітету нашої держави, його ролі в українській історії, спадкоємності розвитку Збройних Сил у відстоюванні ідеалів свободи та державності України і її громадян від Княжої доби, Гетьманського козацького війська, війська Української народної республіки, Карпатської України до часів Незалежності та війни з росією.

   Сьогодні, особливо, актуальним є питання виховання національно-свідомого, духовно-багатого та фізично-здорового молодого покоління. Патріотизм молодих громадян України покликаний захистити національні інтереси своєї держави, відновити її територіальну цілісність, дати новий імпульс духовного оздоровлення народу.

   У рамках національно-патріотичного виховання учнівської молоді у Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім. Т. Легоцького проводяться різні тематичні заходи для ознайомлення з історією рідного краю, відкриття тематичних виставок, відзначення знаменних дат, зустрічі з героями-учасниками бойових дій на Сході держави. 

   Цього разу ми підготували майстер клас по виготовленню оберегів для воїнів ЗСУ разом з керівниками гуртків «Веселі кольори» Я. Дуленко та «Декоративно-ужиткового мистецтва» Н. Сентімреі із ПАДІЮНу для учнівської молоді шкіл м. Ужгорода та дітей ВПО. Долучились до акції педагоги, методисти ПАДІЮНа із своїми вихованцями: Кравчук Т. Е., Синичка В. В., Негер К. К. – керівник гуртка «Паперопластика» і «Виготовлення сувенірів», Пойда М. І. – керівник гуртка «Художня вишивка» (гурток ПАДІЮНу в с. Запереділля, Хустського р-ну), Різак М. І. – керівник гуртка «Рукотворне мистецтво». 


   Діти малювали малюнки на патріотичну тематику, робили обереги-листівки із зображенням ангелів та Святого Миколая, дякуючи воїнам за захист нашої Вітчизни від російських окупантів. У своїх зворушливих вітаннях вони бажають скорішої Перемоги та Миру в Україні. Дуже цікаві обереги підготували Машкаринець Емілія (Ужгород) та Самойленко Андрій (Запоріжжя). Діти хочуть, щоб скоріше закінчилася війна, жити без обстрілів, вимушених переїздів із рідних міст і сіл, щоб були живими їхні батько й мати, родичі і наші славні, мужні воїни повернулися до дому живими і здоровими з Перемогою!


   Стало вже хорошою традицією привітати і дарувати подарунки дітям, дорослим, воїнам до Дня Святого Миколая. Учні для військових підготували свої подарунки: патріотичні малюнки та обереги. Напередодні свята всі подарунки передані воїнам ЗСУ. 

Дякуємо всім учасникам заходу за активну підтримку наших захисників.

Дякуємо українським воїнам за можливість проводити такі заходи.


Тарасенко Н. І. – провідний науковий
співробітник відділу експозиційної
та науково-методичної роботи