Майстер-клас із виготовлення новорічних композицій та ялинкових прикрас


    Традиційно до новорічно-різдвяних свят ми прикрашаємо свої оселі. Можна купити готову композицію, але набагато приємніше зробити прикрасу своїми руками. Природа дарує нам для цього багато матеріалів, потрібно тільки знайти трохи часу й терпіння.





    13 грудня наукові співробітники сектору природи відділу історії та краєзнавства організували для дітей майстер-клас із виготовлення новорічних композицій та прикрас на ялинку. На жаль, як тільки захід розпочався, пролунав сигнал повітряної тривоги, тож роботу довелося продовжити в укритті. В підземних приміщеннях Ужгородського замку дітки слухали розповідь наукових співробітників про види хвойних дерев, які часто використовують на Новий рік, а потім виготовляли прикрасу-пташку для ялинки чи композиції. Хоч і було трохи затісно і не так світло, як у залі, діти працювали злагоджено, при цьому ще й наспівували пісень: «Ой хто хто Миколая любить?», «Щедрик»… Після плідної роботи отримали солодощі, які організували колеги з Інституту еколого-релігійних студій, за що ми їм дуже вдячні.



    У майстер-класі взяли участь юннати Закарпатського еколого-натуралістичного центру учнівської молоді (керівник гуртка Андрусь Г. М.) та діти внутрішньо-переміщених осіб із Києва, Харкова та центру підтримки «ЯМаріуполь».