Науково-освітні заходи до Всесвітнього дня мігруючих птахів


    Всесвітній день мігруючих птахів відзначають у другі вихідні травня. Цьогоріч це свято припадає на 13-14 травня і його метою є інформування людства про загрози, з якими стикаються перелітні птахи та привернення уваги до глобальних екологічних змін, що руйнують екосистеми пташиного ареалу.




    У Закарпатському обласному краєзнавчому музеї імені Т. Легоцького наукові співробітники сектору природи відділу історії та краєзнавства організували для учнів 9-х класів Ужгородської ЗОШ І-ІІІ ступенів №6 ім. В. С. Гренджі-Донського науково-освітній захід «Пернаті мешканці замкового парку». Старша наукова співробітниця Руслана Джахман спочатку розповіла дітям про птахів, які живуть у парку Ужгородського замку постійно, а які є перелітними та про бьордвочінг. Спостереження за птахами останнім часом стає дуже популярним як у Європі, так і в Україні.     Після того учні разом із вчителями та науковцями спостерігали за птахами на замковому подвір’ї. Вдалося побачити синицю велику, дрозда чорного, припутня, голуба сизого, серпокрильця, ластівку міську та шпака.




    Учні 5 г класу (класний керівник Ласлова М. Ю.) Ужгородоської ЗОШ №8 взяли участь у квесті «Перелітні птахи». Виконуючи різні завдання, вони дізналися про те, які птахи є осілими, а які мігруючими, які гнізда вони будують, тощо.



    Захід пройшов у рамках співпраці з Інститутом еколого-релігійних студій. Ми вдячні партнерам за надані технічні прилади для спостережень за птахами та солодкі призи для учасників квесту.