Благодійна виставка-продаж «Барви Замкової гори» у стінах Ужгородського замку

    У Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім. Тиводара Легоцького триває благодійна художня виставка «Барви Замкової гори». Деякі представлені твори митців можна придбати, а частина виручених коштів буде передана на підтримку Збройних Сил України.

    Виставка організована Закарпатським ОКМ ім. Т. Легоцького та ЗО Національної спілки художників України приурочена до Міжнародного дня музеїв. Відкриття відбулося 18 травня. Виставка присвячена Ужгородському замку – найдавнішій історико-архітектурній пам'ятці нашого міста. Замок має майже тисячолітню історію, до наших днів зберігся у чудовому стані,  чим притягує до себе сотні тисяч туристів щороку. Фортеця розміщена на вершині Замкової гори в різні часи притягувала до себе знаменитих майстрів пензля, про що свідчать десятки картин із її зображенням. Виставка покликана зберегти такі пам'ятки історії, архітектури та культури рідного краю, сприяти відтворенню їх у полотнах, щоб передати нашим нащадкам їх велич та красу.


    На виставці представлені картини народних художників України Габди В. Г., Приходька В. О., Шолтеса С. З., Кузьми Б. Г.; заслужених художників України Габди В. В., Павлишина В. Ю., Вовчка В. І., Кондратюк О. Ю., Усика Т. С.; членів Національної Спілки художників України: Малеша О. Ю., Дуленка Я. М., Приймич О. Ю., Свалявчика П. В., Кліси І. І., Пилипа Р. І.. Також на виставці представлені художні твори із запасників музею. На картинах художників відображено краєвиди замкової гори, яскраву колористичну гаму, велич і красоту замку овіяного легендами, цікавою історією та самобутньою культурою. 


    Запрошуємо всіх відвідати наш музей, оглянути чудові твори мистецтва та прийняти участь у благодійній акції. Варто знайти час, відволіктися на позитив та красу і зробити добру справу, що наблизить нас на крок до Перемоги та підтримати наших захисників.

Тарасенко Н. І. – провідний науковий співробітник
відділу експозиційної та науково-методичної роботи