Квест «Флора й фауна замкового парку»


    Біологічне різноманіття – це сукупність усіх видів живих організмів, невід’ємною частиною яких є людина. У 1992 році в Ріо-де-Жанейро була підписана Конвенція про збереження    біологічного різноманіття на генетичному, видовому та екосистемному рівнях, а 20 грудня 2000 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 22 травня Міжнародним днем біологічного різноманіття (International Biological Diversity Day).



    23 травня наукові співробітники сектору природи відділу історії та краєзнавства організували для школярів квест «Флора й фауна замкового парку». На захід завітали учні 4 В класу Ужгородської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов разом зі своєю вчителькою Кияк Л. І. Виконуючи різні завдання на зупинках, дітки вивчали біорізноманіття парку Ужгородського замку, а так як квест відбувався на подвір’ї, то вони мали можливість спостерігати багато цікавих природних об’єктів. До прикладу, в колодязі побачили чотири види папоротей, у парку – майже всі основні лісоутворюючі породи дерев, білочку та пташенят, які зараз дуже активні.



    У квесті взяли участь 5 команд: «Добрі ведмедики», «Веселі пташки», «Працьовиті білочки», «Забавні комашки» та «Яскраві метелики». З найбільшою кількістю балів перемогла команда «Забавні комашки». Вони першими й закінчили гру.



    Так як основне завдання: пізнати біорізноманіття замкового парку, учасники квесту виконали, то в кінці всі отримали солодкі призи від партнера музею Інституту еколого-релігійних студій, за що ми йому дуже вдячні.