Міжнародний день захисту дітей

 Щороку 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей – чудове свято, покликане привернути увагу до проблем дотримання прав дітей,зокрема їхнього права на життя, свободу думки, можливості здобувати освіту. Це свято було запроваджене з листопада 1949 р., а вперше його відзначили 1 червня 1950 р.

Україна долучилася до цієї ініціативи з 1991 р.
Саме в дітях продовження роду людського й здійснення їх мрій, сподобань на краще, радості та надії. Міжнародний день захисту дітей вкотре нагадує нам про те, що ми повинні робити все можливе задля забезпечення гідних умов життя, відпочинку, а також надійного захисту дітей від насилля та експлуатації.
Діти – наше майбутнє, тож бережімо їх, піклуймося про їхній добробут, їхнє щасливе майбутнє.
У ЗОКМ ім. Т. Легоцького Міжнародний день захисту дітей відзначили проведенням різнихзаходів. Тут і конкурс на кращий малюнок «Весь світ у долонях дитини» для вихованців Ужгородськоїшколи мистецтв (під керівництвом В. Вовчка та М. Йолич), до якого приєдналися діти з села Великий Бичків Рахівського району, і декламування віршів про природу у виконанні І. Горкій.
Із пісенними номерами виступили тріо сестер Сабових, Єлізавета Ярчич, Ольга Вайда (колектив «Віночок» - художній керівник Вікторія Надь). Зразковий художній колектив дитячого музичного театру «Райдуга»виконав танець «Шафл-Денс» (керівник С.В. Лутак).
Дякуємо Збройним Силам України за можливість проводити такі заходи для дітей.
Крістіна Балла,
в.о. завідувача відділу науково-освітньої роботи та промоції.