Пізнавальний квест до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища в Ужгородському замку

  5 червня в Україні відзначають одну з найважливіших дат календаря – Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Cаме в цей день 1972 року в Стокгольмі (Швеція) почала роботу Конференція ООН з проблем навколишнього середовища, за результатами якої було створено ЮНЕП – Програму ООН з навколишнього середовища.

4 червня учні 6 класу Ужгородського ліцею №4 разом зі своїм класним керівником Ромбай Т. О. завітали до музею на навчальний квест «Живий світ замкової гори», який організували для них наукові співробітники сектору природи. Цього дня – День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф, тож учні разом із науковцями та вчителями теж вшанували хвилиною мовчання загиблих діток.
Від бойових дій страждає і природа України. Про екологічні проблеми, які виникли в Україні внаслідок війни, розповіла старший науковий співробітник сектору природи Руслана Джахман. У такий час дуже потрібно відповідально відноситися до навколишнього середовища нашого краю і берегти все живе навколо.
Після вступної частини школярі поділилися на 5 команд і змагалися за титул найкращого знавця флори й фауни замкової гори. Вони вгадували птахів, які живуть у замковому парку, давали правильні відповіді на тести, вгадували шишки і таким чином дізналися про рослини Ужгородського замку. В результаті перемогла команда «Лісові тигри», але всі учні отримали хороший настрій, позитивні емоції, які їм так потрібні зараз, а від партнерів музею Інституту еколого-релігійних студій ще й солодкі призи.
Руслана Джахман,
старший науковий співробітник
сектору природи