«Україна - це Європа»

    «Україна — серце Європи"... Цей вислів знає кожен, та не кожен замислюється, що він означає. Що мається на увазі: чи то географічне розташування нашої держави, чи то популярність її серед європейських народів, чи то національний характер пересічного українця?


    Щоб рухатися вперед, потрібно не лише любити Батьківщину, а й знати та поважати своїх сусідів. А ще вивчати їхній досвід. Українська молодь виступає за європейський вектор розвитку інтеграції держави. Бо наш народ з його культурною спадщиною, гуманістичною ментальністю достойний зайняти в Європі гідне місце.

    З нагоди відзначення Дня Європи 20 травня у Закарпатському обласному краєзнавчому музеї, для дітей та дорослих, які вимушено зупинилися в Ужгороді, втікаючи від військових дій російських загарбників, проводився пізнавально-розважальний захід «Україна – це Європа».


    Ми маємо величезне бажання разом із європейськими країнами будувати своє майбутнє нашої рідної України. Ми хочемо відкривати для себе Європу і пізнавати європейські цінності. Зав. відділу музею Марія Марич знайомила дітей та їх сім’ї з різними країнами Європи, їх культурою, визначними архітектурними та історичними пам’ятками. Старший науковий співробітник відділу науково-освітньої роботи Галина Титаренко розповіла дітям про те, як виник Європейський Союз, його прапор, гімн та грошова одиниця.

    Завершився захід екскурсією по музею, в якій учасники заходу ознайомилися з історією нашого краю та історією Ужгородського замку, побачили багато цікавих експонатів. Працівники музею створили атмосферу радості та довіри, щоб діти почувалися, як у мирний період вдома, відволіклися від страшних спогадів та розважилися.

    Спільним в України та Європейського Союза є прагнення свободи, поваги, безпеки й толерантності.