Ми за мир, за щасливе дитинство дітей


    У рамках проведення заходів у Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім. Т. Легоцького до відзначення Міжнародного дня музеїв, 17 травня 2022 року було проведено майстер-клас з малювання для дітей Ужгородської школи мистецтв та для дітей вимушених переселенців з територій України окупованих рашистами (міст Херсона, Миколаєва, Кривого Рогу, Києва та Дніпра). Під керівництвом Заслуженого художника України Василя Івановича Вовчка та Йолича Михайла Михайловича – викладачів Ужгородської школи мистецтв діти пізнавали складові художнього відображення території музею та будівлі Ужгородського замку. Учасниками майстер-класу з малювання були діти різного віку: від 5 років до 15. Загалом 20 чоловік. Молодші малювали природу: квіти, дерева, птахів. 7 річна Варвара дуже гарно намалювала пташку, яка в лапках тримає прапор України. Це як символ миру, свободи, процвітання України. Старші діти захопилися будівлею замку. Тож на своїх малюнках діти відображали прагнення мирного життя – без війни, ракетних обстрілів, сліз, вимушених переїздів із своїх рідних домівок у чужі краї. Ось в цьому і була головна мета нашого заходу: ми всі бажаємо миру та щасливого дитинства дітям!!!


    Проведення цього заходу підтримали волонтери гуманітарного центру «Совине гніздо» м. Ужгорода. Дякуємо координатору волонтерів «Совиного гнізда» Синьо Вікторії Василівні за надані матеріали для проведення майстер-класу з малювання для дітей і солодкі подарунки для учасників.


    На згадку про перебування в Ужгородському замку від адміністрації музею діти отримали в подарунок путівник «Закарпатський обласний краєзнавчий музей ім. Т. Легоцького».


Провідний науковий співробітник відділу експозиційної та
науково-методичної роботи Тарасенко Н. І.