Камерна виставка «Не згасне зоря Кремнієвого таланту» до 70-ї річниці від дня народження Дмитра Кременя

    Поет, публіцист, есеїст, перекладач, лауреат Шевченківської премії, заслужений діяч мистецтв України … Все це – про одну людину, Дмитра Кременя. Його багатогранність і працелюбність мали результатом сотні віршів, есе, перекладів, за які неодноразово нагороджувався преміями й відзнаками у сфері літератури. А за збірку поезій і симфоній під назвою «Пектораль» у 1999 р. удостоївся Шевченківської премії, найвищої в Україні творчої відзнаки за вагомий внесок у розвиток культури й мистецтва. Відомий він і своїми піснями, був автором гімнів Чорноморського національного університету імені Петра Могили, Миколаївського порту «Ольвія», Управління Служби безпеки України в Миколаївській області тощо. 

    За свою любов до рідної мови Дмитро Кремінь не раз страждав від переслідувань з боку органів. Та у відповідності зі своїм прізвищем – вистояв. І став співцем свого народу, віршованим словом прославляючи красу і багатство української мови.

    У пам'ять про видатного земляка і на пошану його праці колектив Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького підготував камерну виставку під назвою «Не згасне зоря Кремнієвого таланту», присвячену 70-й річниці від дня народження Дмитра Кременя. Її відкриття відбудеться 29 вересня 2023 року о 15.00 годині.