День знань у музеї


    Відвідати музей 1 вересня, збагатитися знаннями з історії та природи рідного краю – чудова ідея для відкриття навчального року. Свій перший урок у новому 2023/24 навчальному році учні 7 А класу Ужгородського Ліцею №5 провели в краєзнавчому музеї. Екскурсію організувала їхня вчителька Кучерява В. І., а наукові співробітники підготували для них цікавий квест «Живий світ замкової гори». Діти розділилися на 5 команд, обрали назву та капітанів і розбіглися по локаціях, на яких виконували завдання: вгадували плоди дерев, птахів Ужгородського замку, складали пропущені слова у прислів’ях, тощо. У формі гри вони дізналися, які дерева та кущі ростуть у замковому парку, які тварини живуть, як впізнати дерево за шишкою та багато цікавої інформації.





    Такий урок дуже сподобався учням, тому що під час виконання завдання можна було бігати й користуватися підказками з природного середовища. Наприклад, побачити, що плоди тису ягідного червоного кольору, в замковому колодязі ростуть папороті, а пташка, яка весни не робить, пролітає над головою. Після того, як всі завдання були виконані, підсумки підведені й отримані найцінніші призи – знання, учасники квесту отримали ще й солодкі призи від партнера музею Інституту еколого-релігійних студій.





    Вітаємо всіх учасників освітнього процесу з початком нового навчального року і нагадуємо про те, що в музеї можна замовити не тільки оглядові, а й тематичні екскурсії та квести.