Знайомство студентів Академії культури і мистецтв із роботою музею


    Сьогодні, 25 вересня, у рамках договору про співпрацю між двома комунальними закладами – Закарпатським обласним краєзнавчим музеєм ім. Т. Легоцького та Академією культури і мистецтв – було проведено екскурсію для студентів цього навчального закладу. Юнаки і юнки, які навчаються на 2 і 3 курсах на спеціальності «хореографія та сценічне мистецтво», вивчали музейну комунікацію з дисципліни «Інноваційні та комунікаційні технології у соціокультурному просторі» та ознайомилися з методами наукових досліджень з дисципліни «Основи наукових досліджень» на базі музею. Ужгородський замок, де розташовується музей, вони відвідали під керівництвом свого викладача – к.пед.наук, доцента Кравчук Олени Геннадіївни.


    Із вітальним словом до майбутніх хореографів та театралів звернулася і директор обласного краєзнавчого музею Ольга Шумовська, відзначивши, наскільки важливою є ознайомлення із музейною роботою, так би мовити, з-за лаштунків. Вона акцентувала на тому, що саме розуміння музейної роботи дозволить поглянути на ці заклади з іншої сторони, а експонати, представлені у експозиціях – «заговорять» із відвідувачами зрозумілішою мовою.

    Екскурсію краєзнавчим музеєм провела провідний науковий співробітник відділу історії та краєзнавства Василина Палинчак-Кутузова. Вона ознайомила слухачів з історією Ужгородського замку та музею, що розміщений у його стінах, особливостями музейної роботи та побудови виставок та експозицій. Студентам також розповіли про експонати, які знаходяться у фондах музею, процес їх дослідження та експонування.


    Сповнені вражень, студенти покинули музей, жваво обговорюючи досі невідомі їм деталі.