Виставка-перегляд «Дарчі видання бібліотеці музею»

«Автографи – це не просто дарчі
видання. Це дорогоцвіти людської
сердечності й доброти»
Михайло Онисько

Виставка-перегляд «Дарчі видання бібліотеці музею»

    До Всеукраїнського дня бібліотек науковою бібліотекою Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького та відділом експозиційної та науково-методичної роботи організовано виставку-перегляд «Дарчі видання бібліотеці музею».

    На виставці презентовано видання видатних краєзнавців, істориків, науковців, археологів, театральних  діячів, музеєзнавців. Серед них, такі відомі постаті як Т. Легоцький, Г. Стрипський, П. Сова, Л. Філіп, П. Федака, І. Сенько, Д. Данилюк, Є. Навроцька, В. Коцан, та ін.

    Даруючи книгу автор не тільки ставить свій автограф, а й пише маленьке послання кому презентує свій твір. Завдяки власницькому напису книга стає унікальною і набуває літературно-історичної та культурної цінності. 

    Кожна книга з автографом автора – то є подарунок і пам’ять одночасно, історія. Кожна книга має свою долю, а автограф, напис на книзі робить її унікальною.

    Автографи та дарчі написи на книгах несуть певну інформацію, зберігають пам'ять про митців, кодують на формування в нащадків тих цінностей, які є основою духовного життя нації.

    З нагоди свята вітаємо всіх читачів та авторів, бажаємо приємного і цікавого читання, авторам глибокого натхнення і легкого пера! Зі святом Вас!


Сачавська Н.Є. – бібліотекар музею

Ганусинець Л.А. – старший науковий співробітник