Творчість приваблює: 8000 переглядів за 8 днів

    Карантинні умови суспільного життя сформували штучні й нездоланні бар᾽єри у спілкуванні людей, можливостях подорожувати, пізнавати світ, зокрема через відвідування експозицій і виставок у музейних зібраннях.

Графиня Крістіна Чакі, граф Міклош Берчені та граф Ференц Ракоці

    В таких умовах працівники Закарпатського обласного краєзнавчого музею вишукують шляхи стабільного спілкування й донесення цікавої та пізнавальної музейної інформації до шанувальників музею й тих, хто хоче більше та глибше пізнати свій рідний край. Інноваційні підходи в творчій діяльності музейників розширюють коло шанувальників музею, а також тих хто цікавиться історією й культурою Закарпаття та країн Карпатського регіону. Саме тому працівники музею Габорець В. В. та Шумовська О. Ю. в результаті творчих зусиль, з використанням технологій штучного інтелекту, розмістили впродовж тижня «оживші» анімовані портрети трьох відомих історичних осіб, життя і діяльність яких пов᾽язані з Ужгородським замком.

    Робота музейників принесла дуже добрі результати: за вісім днів ці "живі" портрети на сторінці музею в соціальній мережі Фейсбук побачили більше 8 тисяч відвідувачів. Ми впевнені, що значна частина з відвідувачів сторінки після закінчення карантинних обмежень з радістю завітає в експозиції і на виставки музею, які, як відомо, останніми роками регулярно оновлюються і поповнюються.

    Шановні відвідувачі! Будемо раді бачити Вас у нашому чудовому музеї.