Кабмін заборонив перебувати на вулицях, у парках, скверах без масок на територіях, де встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки.

    Зміни внесли 22 березня постановою Кабінету Міністрів України №230 до постанови №1236 від 9 грудня 2020 р. Таким чином до обмежень, що діють на територіях із «червоним» рівнем епідемічної небезпеки додали й заборону перебувати «на територіях загального користування без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно».


    Щодо заборони перебування на територіях загального користування без одягнутих засобів індивідуального захисту, то це стосується:
- парків (гідропарків, лугопарків, лісопарків, парків культури та відпочинку, парків-пам'яток садово-паркового мистецтва, спортивних, дитячих, історичних, національних, меморіальних та інших), рекреаційних зон, садів, скверів та майданчиків;
- пам'яток культурної та історичної спадщини;
- майданів, площ, бульварів, проспектів;
- вулиць, доріг, провулків, узвозів, проїздів, пішохідних та велосипедних доріжок;
- пляжів;
- кладовищ;
- інших територій загального користування;
- прибудинкових територій;
- територій будівель та споруд інженерного захисту територій;
- територій підприємств, установ, організацій та закріплених за ними територій на умовах договору.

    Використання засобів індивідуального захисту може зменшити поширення коронавірусу. Бережіть себе та своїх близьких, дотримуйтеся карантинних обмежень!