Досліджуємо природу замкового парку

    Літні канікули розпочалися. У школярів з’явилося багато вільного часу, який можна проводити цікаво й корисно. Наприклад: читати книги, гратися, гуляти на свіжому повітрі й досліджувати природу. 


    24 червня маленькі ужгородці спостерігали за природними явищами в замковому парку. Екологічне заняття з елементами гри організували для них наукові співробітники сектору природи відділу історії та краєзнавства Закарпатського ОКМ ім. Т. Легоцького. Дітки вивчали видовий склад дерев та трав’янистих рослин,  які тут зростають. Із цікавістю слухали розповідь про тис ягідний. Це хвойне дерево з плодами, які нагадують ягоди. Поодинокі «ягідки» вони вже могли й побачити. Дізналися багато цікавих фактів про лаванду, яка зараз цвіте й пахне на  замковому подвір’ї. 


    Старший науковий співробітник музею Руслана Джахман  розказала про тварин, які живуть у парку. Протягом року тут можна зустріти близько 50 видів птахів. Діти спостерігали за припутнем – найбільшим голубом в Європі, який останніми роками став уже міським видом, горихвісткою чорною та галасливими серпокрильцями. Постійною мешканкою парку є білочка, яка теж вийшла «привітатися» з дітками. 

    Під час заняття юні дослідники грали в гру «Жива-нежива природа». Із заплющеними очима вони діставали із мішка певний предмет і вгадували його. Потім була цікава руханка. Діти імітували веселу змійку та пташок.

    В експозиції «Природа Закарпаття» школярі отримали знання про рослинний і тваринний світ Закарпаття, а потім всі активно працювали над створенням плакатів із закликом берегти природу. 


    Такий відпочинок із навчанням дуже сподобався маленьким відвідувачам. Біля старої липи вони загадали бажання й обіцяли повернутися ще.