Щира подяка захиснику України Ф.Ф. Шандору

    В Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім. Т. Легоцького працює з 2015 року постійно діюча експозиція на тему «Коли гримять гармати, музи мовчать», де розкрито події Революції Гідності, АТО, ООС, та російсько- української війни 2022 року. Експозиція постійно поповнюється новими експонатами. До Міжнародного дня музеїв в ній було створено новий розділ про масштабне вторгнення російських військ в Україну, героїчний захист країни Українською армією, розгортання волонтерства і допомоги в її захисті і звільненні усього українського народу.

    В останні дні музей отримав ще кілька десятків цінних експонатів, які передав із передової відомий педагог, доктор філософських наук, професор, академік Національної академії наук вищої школи України Шандор Федір Федорович. Експонати приніс до музею доктор історичних наук, професор Офіцинський Р.А. та Тетяна Шандор.

    З початком російського вторгнення в Україну 2022 року він став бійцем 68 батальйону територіальної оборони. Двічі на тиждень, прямо з передової, з району бойових дій Ізюмського напрямку після нічного чергування читає лекції студентам УжНУ.

    В отриманій колекції речових експонатів нараховується близько 30 одиниць. Це гільзи від бойових снарядів, уламки розривних мін, начиння бойових гранат. Ці експонати після наукової обробки скоро будуть виставлені в діючій експозиції.

    Колектив музею щиро дякує захиснику України п. Шандору Ф.Ф. за отримані експонати.

    Українській державі мирного неба, її захисникам чим скоріше повернутися живими додому.

Слава Україні, Героям Слава.

Орос І.І.- завідувач відділом історії Карпатської України,
меморіальної кімнати А. Волошина,
меморіального комплексу «Красне поле».