Участь музею у Всеукраїнському конкурсі

    Державний комітет телебачення і радіомовлення України в 2022 році оголосив проведення Всеукраїнського літературного конкурсу ім. Олени Теліги та Олега Ольжича під назвою «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг».

    Всеукраїнський конкурс проводить жіноче товариство ім. Ольги Басараб, Олени Теліги та Організація українських націоналістів (ОУН). Цього року конкурс проводиться вже вчетверте.

    Основним завданням конкурсу є утвердження в свідомості та почуттях громадян патріотичних цінностей, переконань і поваги до пам’яті українського народу, його національної свідомості , формувань і поширення духовних цінностей та пріоритетів-патріотизму, відданості справі державотворення, вшанування учасників українських національно- визвольних змагань нашого народу XX- XXI століть. До участі в конкурсі запрошені учні X-XI класів шкіл, студенти, науковці, краєзнавці. 

    В руслі вимог часу, особливостей воєнного стану в Україні та щирого патріотизму цікавий твір на конкурс запропонував завідувач відділу історії Карпатської України, меморіальної кімнати-музею А. Волошина, меморіального комплексу «Красне поле» Орос І. І. Ним підготовлена і відправлена на конкурс робота «Мамо, якщо не я, то хто…батьки пробачте мені, що я вже не з Вами». В ній викладена біль згорьованих батьків, які втратили на російсько-українській війні єдиного сина, воїна 128 гірсько-штурмової  бригади Наливайка Василя Васильовича, жителя села Ставне на Великоберезняньщині. 

    Особисті речі українського Героя представлені в діючій експозиції  музею «Коли гримлять гармати, музи мовчать». Текст ілюстровано світлинами з експозиції музею.