«Друг – це найкраще, що в тебе є»

    9 червня відзначається чудове свято – День друзів. Традиція відзначати його зародилася у США ще в 1935 році. Воно хоч і не є офіційним, проте варте уваги, адже присвячене важливим для кожної людям взаємовідносинам, які приносять радість. Нині про День друзів знає невелика кількість людей, але все ж таки з кожним роком він набуває популярності. Це чудова нагода, щоб незалежно від життєвих обставин і різних перипетій нагадати своїм друзям про те, наскільки вони важливі, потрібні, незамінні. Свято є добрим приводом, аби зібратися дружною компанією, поділитися приємними спогадами й розповісти про хороші новини й плани на майбутнє. Адже часто трапляється так, що знайомих – безліч, а справжнього друга немає. Тим більше у наш час, час стандартизації та автоматизації, коли ми часто не знаємо навіть своїх сусідів. Сотні контактів не замінять справжню дружбу.

    На честь Всесвітнього Дня друзів в Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім. Т. Легоцького організовано та проведено розважальну програму для дітей під гаслом «Дружба – це сила».

    Дівчатка та хлопчики приймали участь в різноманітних майстер-класах. Вони змогли створити унікальний посуд, або предмет домашнього декору своїми руками. Творче заняття з ними проводила художниця Юлія Єгорова-Рогова. Багато з них робили це вперше. Робота з глиною підходить для людей різного віку, адже вона позитивно впливає на нервову систему та допомагає зняти стрес. Діти також могли пограти на барабані та гітарі і створити свої шедеври із художницею Наталією Овсієнко. 


    На закінчення всі охочі ознайомилися з історією нашого чудового краю та історією величного Ужгородського замку, яку провела зав. відділом науково-освітньої роботи Марія Марич.

    День друзів – прекрасна нагода подарувати дітям і дорослим декілька годин корисного та захоплюючого відпочинку.