"Коли Закарпаття пізнало Шевченка"

Тарас Григорович Шевченко (1814-1861) - видатний український поет, художник, громадський діяч і політичний мислитель. Народився в селянській родині на території сучасної Київської області. Відомий як лідер українського національного відродження, Шевченко став символом боротьби за права та гідність українського народу.
Шевченкові належить багато віршів, в яких він висвітлював теми любові до рідної землі, соціальної несправедливості та боротьби за свободу. Його твори відзначаються глибокою емоційністю, проникливістю і гостротою соціального погляду.
У 2024 році Україна відзначає 210-ту річницю від дня народження Тараса Шевченка. В рамках цього ювілею в Закарпатському ОКМ ім. Т. Легоцького в.о. відділу науково-освітньої роботи та промоції Балла Кристина організувала науково-освітній захід "Коли Закарпаття пізнало Шевченка" для дітей, що проходять реабілітацію в Закарпатському обласному дитячому санаторії "Малятко" ЗОР (с. Оноківці, Ужгородський р-н). Діти дізналися більше фактів з біографії видатного українського письменника та історії публікації його творів на Закарпатті, прослухали декламовані вірші, а також закріпили отримані знання через інтерактивний квест, який підготували провідний бібліотекар Дячук Світлана, завідувач відділу обслуговування Мандзинець Марина, головний методист КЗ "Ужгородська публічна бібліотека" Гузак Андріана.
Учнівська молодь із Сумської області ( м.Тростянець) ознайомилася із експозиціями Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім.Т. Легоцького завдяки науковим працівникам Баллі Кристині та Олейник Анні-Марії,які провели для них оглядові екскурсії.
Ст. наук. співробітник
відділу науково-освітньої роботи та промоції
Вероніка Петрушка
Усі реакції:
Ви, Ольга Шумовська, Дмитро Солов'янов та ще 26
5 поширень
Подобається
Коментувати
Поширити