Міжнародна науково-практична конференція " КАРПАТСЬКА УКРАЇНА ЯК ЕТАП УКРАЇНСЬКОГО ДЕРЖАВОТВОРЕННЯ ТА БОРОТЬБИ УКРАЇНЦІВ ЩА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ У ХХ ст." ( до 85-річчя проголошення незалежності Карпатської України та 150 років з дня народження Августина Волошина).

Сьогодні у малій залі вченої ради УжНУ відбулося відкриття Міжнородної науково-практичної конференції " КАРПАТСЬКА УКРАЇНА ЯК ЕТАП УКРАЇНСЬКОГО ДЕРЖАВОТВОРЕННЯ ТА БОРОТЬБИ УКРАЇНЦІВ ЗА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ У ХХ ст." Конференція організована у співпраці Закарпатського ОКМ ім. Т. Легоцького та Факультету історії та міжнародних відносин має надзвичайно вагоме наукове значення для вивчення історії нашого краю. До вітального слова долучилися перший заступник голови
Закарпатської обласної ради - Шекета А., Проректор з наукової роботи доктор медичних наук, професор - Миронюк І., Декан факультету історії та міжнародних відносин - Андрейко В., модератор, доцент, завідувач кафедри модерної історії України та зарубіжних країн - Шніцер І., директор Закарпатського ОКМ ім. Т. Легоцького - Шумовська О. До участі і виступів були також запрошені співробітники Музею - провідний науковий співробітник відлілу історії та краєзнавства - Палинчак-Кутузова В. та завідувач відділу новітньої історії та меморіальної кімнати-музею Августина Волошина - Джахман М.
Події, пов'язані з Карпатською Україною, мають велике значення для розуміння української історії та культури. Цей регіон відігравав важливу роль у формуванні української національної ідентичності, боротьбі за незалежність та становленні державності. Ювілейні дати історичних постатей, таких як Августин Волошин, нагадують про значний внесок цих людей у розвиток українського народу, його культури та ідей. Вивчення їхнього життя та діяльності допомагає краще зрозуміти історію в цілому та підкреслити їхнє значення для сучасності.
Усі реакції:
Ви, Ольга Шумовська, Наталия Товтин та ще 51
4 поширення
Подобається
Коментувати
Поширити