Спадок Федора Потушняка

29 лютого 2024 року в Закарпатському ОКМ ім. Т. Легоцького , відбулася захоплююча лекція, присвячена великому літератору, археологу, етнологу та науковцю Федору Потушняку. Лекцію організували та провели працівники сектору археології Салко А.В. та Наровський М.В., збираючи шанувальників археології, студентів,школярів та всіх, хто цікавиться творчістю цього видатного діяча.
Захід відкрив, запрошений краєзнавець, археолог, керіаник гуртка археології Олександр Дзембас, який відзначив великий внесок Федора та Михайла Потушняків у становлення насамперед археологічної науки та висловив надію, що лекція стане поштовхом для нового поглибленого вивчення його археологічної спадщини. Лекція складалася з кількох розділів, які висвітлювали різні аспекти життя та діяльності науковця.
Перший розділ: Життя та період ознайомлення з науками
Співробітники розповіли про дитячі роки Федора Потушняка, його освіту, період ознайомлення з археологічною та етнологічною науками. Розповідали про важливі етапи його життя, які вплинули на формування його літературного стилю та становлення його як науковця.
Другий розділ: внесок в науку.
Під час лекції було детально розглянуто періоди найбільшої наукової активності Федора Потушняка. Було висвітлено основні проблеми з котрими зустрівся науковець під час своєї діяльності. Також, проаналізовано важливість зібраного та опрацьованого ним ним наукового матерілу.
Третій розділ: Спадщина та вплив на сучасність. Де були згадані здобутки.
Лекція завершилася обговоренням спадщини Федора Потушняка. У ході дискусії проговорено важливість наукового спадку та його вплив на формування сучасної археологічної думки, необхідність детальнішого вивчення знайденого ним археологічного матеріалу. Учасники лекції мали можливість задавати питання та обговорювати детально життя , творчий шлях та здобутки відомого закарпатця.
Сектор археології
Усі реакції:
Ви, Ольга Шумовська, Andrea Rónay та ще 20
3 поширення
Подобається
Коментувати
Поширити