Природа України - дискусія про важливе та зникаюче під час війни та те, як це зберегти

3 березня відзначають Всесвітній день дикої природи. Основна мета свята: інформувати населення про різноманіття рослин і тварин у природі та охорону рідкісних видів. На жаль, уже минуло десять років, як ворог безжально знищує не тільки населення, але й природу України. Під загрозою опинилися близько 600 видів фауни та 750 видів флори, зокрема й червонокнижні види. Деякі типи оселищ можуть зникнути назавжди.
Згідно інформації, розміщеної на фейсбук-сторінці Всеукраїнської екологічної ліги, за два роки повномасштабного вторгнення росії під окупації опинилось 8 заповідників та 10 національних парків. Серед них Чорноморський біосферний заповідник та біосферний заповідник «Асканія-Нова» ім. Фальц-Фейна.
Охороні природи був присвячений захід, який традиційно організовують наукові співробітники сектору природи Закарпатського ОКМ ім. Т. Легоцького до Всесвітнього дня дикої природи. На захід завітали учні 7 класу Ужгородського приватного ліцею «Теобенд» та учні школи «Caritas Sсhool». У рамках показу фільмів Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UА (координатор Марія Симкович) школярі переглянули стрічку «Заповідник Асканія», а потім відбулося обговорення фільму.
Учні ділилися своїми враженнями: комусь сподобався фільм, хтось вважав, що фільм довгий. Кожен міг висловити свою думку. Потім вони працювали у групах і кожна група вирішувала свої завдання. Діти пропонували екологічні навички, які не важко застосовувати: користуватися велосипедами, полотняними торбинками, висаджувати дерева, тощо. Під час заходу онлайн до учнів приєдналася і професор кафедри цивільного права та процесу УжНУ юридичного факультету УжНУ Марія Менджул, яка розповіла про права людей на чисте довкілля.
В кінці заходу всі учасники оглянули виставку книг про природно-заповідний фонд Закарпаття.
Руслана Джахман старший науковий співробітник сектору природи
Усі реакції:
Ви, Ольга Шумовська, Дмитро Солов'янов та ще 18
3 поширення
Подобається
Коментувати
Поширити