Майстер-клас «Намалюй свою екоторбинку»

Екоторби: майстер-клас в Ужгородському замку

На початку липня українці намагалися прожити день без поліетилену. Це міжнародна акція, яка покликана привернути увагу суспільства до проблеми надмірного споживання одноразових пластикових виробів. Аби відмова від поліетиленових пакетів стала доброю звичкою, дітям запропонували зробити для себе ексклюзивну полотняну сумку. Майстер-клас провели в Закарпатському обласному краєзнавчому музеї імені Тиводара Легоцького. Підписуйтесь на наш телеграм-канал: https://t.me/Tv21Ungvar

Posted by Tv21 Унгвар on Wednesday, July 6, 2022

    Забруднення пластиком завдає значної шкоди довкіллю та здоров'ю людей в Україні та по всьому світу. Для привернення уваги до проблеми забруднення навколишнього середовища поліетиленовими відходами 3 липня відзначають Всесвітній день без поліетилену. Найперше, що можемо ми зробити – це використовувати поліетиленові пакети по-мінімуму, або й зовсім від них відмовитися. Альтернативою є полотняна сумка багаторазового використання. 

    5 липня наукові співробітники сектору природи відділу історії та краєзнавства Закарпатського ОКМ ім. Т. Легоцького за сприяння колег з Інституту еколого-релігійних студій організували для ужгородських діток та дітей внутрішньо-переміщених осіб цікавий майстер-клас із розпису екоторб.

    Учасники проявили бурхливу фантазію і створили ексклюзивні вироби, які з радістю будуть використовувати замість поліетиленових пакетів. Багато хто з них  використав для малюнків патріотичні  жовто-блакитні кольори.  Загалом у заході взяли участь діти із Харкова, Києва, Чернігова та інших міст України, які тимчасово перебувають на Закарпатті.