Майстер-клас «Арт-гербарій»


    26 липня наукові співробітники сектору природи відділу історії та краєзнавства організували для дітей цікавий майстер-клас із виготовлення арт-гербарію. Учасники захисту дізналися, що таке гербарій, для чого його збирають і зберігають у музеї. Спочатку старший науковий співробітник сектору природи Руслана Джахман продемонструвала діткам світлини найстаріших гербарних зразків, які зберігаються у фондах музею. Діти були дуже здивовані, коли почули, що їм більше сотні років, а оригінальні збори Іштвана Лаудона вони могли побачити на власні очі. Потім наукова співробітниця розповіла основні правила збору і сушки рослин і нагадала, що рослини, які занесені до Червоної книги України підлягають охороні. Їх зривати не можна. Також вона показала діткам, як виготовити арт-гербарій, який можна використовувати в інтер’єрі.





    Після теоретичної частини дітки спробували самі виготовити науковий гербарій. Вони отримали фрагменти гілок із листками і разом із науковою співробітницею Оленою Бучмей визначали їх і складали етикетки. Коли всі гербарні зразки були виготовлені, завідувач сектору природи Михайло Біланич разом із учасниками поставив їх у спеціальний гербарний прес.


    Під час майстер-класу учасники проявили фантазію і зробили листівки із засушеної лаванди та ароматичні банки. Цей процес їм    сподобався найбільше і вони щиро ділилися своїми враженнями від майстер-класу.