«Є цінності святі – любов, життя, родина»

    З нагоди відзначення Дня Родини в Закарпатському обласному краєзнавчому музеї було проведено пізнавальний, розважальний захід для дітей молодших класів Ужгородської ЗОШ І-ІІІ ст. № 10 ім. Дойко Габора. Захід проводився з метою популяризація у молоді шанобливого ставлення до батьків, родичів, до рідного краю; виховання любові до Батьківщини; зміцнення сімейних відносин через творчу діяльність учнів.

     Зав. відділу науково-освітньої роботи Марія Марич розповідала малечі що, родина - є найпершим ціннісним орієнтиром та головним дороговказом на життєвому шляху кожного з нас. Вона формує особистість, знайомить із поняттям добра і зла, вчить довіряти, розуміти і прощати. Родина – невичерпне джерело наснаги, любові, щастя, добра та злагоди. День родини в кожній країні має власні традиції, але всі вони зводяться до того, що це основний осередок суспільства, що є фундаментом всіх інших. Навіть в давнину шлюб вважався основою держави і священним таїнством.     Сімейний побут був побудований за певними «законами», де кожна ланка мала своє, чітко визначене місце, кожен знав, що й коли йому робити. Саме це робило родину міцною. Тому традиції наших предків можуть стати корисними і в сучасному побуті.

     Вона наголосила на тому, що сім’я дає нам почуття згуртованості, вчить нас співпереживанню, доброзичливості й мудрості. В усі часи любов і повага до родини була основою народної моралі та її найвищим законом. Родина – наш надійний притулок у безмежному і не завжди дружньому світі. І кожен із нас обов’язково має вносити свій вклад у щастя своєї родини.

    Маленькі учасники заходу змогли виготовити своє родинне дерево, тим самим вони розвивали інтерес до свого роду, виховували в собі почуття духовної єдності поколінь.

    На завершення заходу малеча оглянула виставки та експозиції музею, прослухали екскурсію, яку провела старший науковий співробітник науково-освітнього відділу Балла Крістіна. Діти отримали багато задоволення і дали обіцянку прийти знову.