Практичне заняття для студентів біологічного факультету

 15 квітня відзначають Міжнародний день екологічних знань. У 1992 році на конференції ООН в Ріо-де-Жанейро під час обговорення проблем навколишнього середовища було підкреслено на важливості екологічної освіти для населення і так виникла ідея свята. В Україні різноманітні заходи до Дня екологічних знань проводять з 1996 року.

Екологічну культуру потрібно прищеплювати з дитинства і тут велику роль відіграють батьки та вчителі. Багато уваги екологічній просвіті приділяють і наукові співробітники сектору природи Закарпатського ОКМ ім. Т. Легоцького. 11 квітня завідувач сектору Михайло Біланич та старший науковий співробітник сектору Руслана Джахман провели для студентів 2 курсу біологічного факультету УжНУ, які навчаються на спеціальності «Середня освіта. Біологія та здоров’я людини» практичне заняття під час якого ділилися своїм досвідом роботи зі школярами у музеї. Захід ініціювала викладачка предмету «Організація та методика проведення екскурсій з біології» Гринь О. В.
Руслана Джахман розповіла коротко про історію музею та природничої колекції. Студенти дізналися про першого завідувача відділу природи Олександра Грабаря, який до того працював учителем в гімназії і часто практикував екскурсії в природнє середовище. Також майбутнім учителям розповіли про екологічні заходи: квести, майстер-класи, лекції, тренінги, які організовують науковці на природничу тематику. Після короткої лекції Михайло Біланич провів екскурсію по парку Ужгородського замку та по експозиціях музею, в ході якої студенти довідалися багато цікавих фактів з історії та природи Закарпаття. У експозиції «Природа Закарпаття» вони з цікавістю оглянули інтерактивні ігрові зони, які недавно відкрилися в музеї.
В кінці заходу науковці побажали студентам легкого навчання і нагадали, щоб вони в майбутньому, коли стануть педагогами, не забували приводити своїх учнів до музею.
Сектор природи