Науково-освітній захід для дітей проекту #Залізна зміна

 23 квітня в Закарпатському ОКМ ім. Т. Легоцького було проведено науково-освітній захід «Історія і культура Закарпаття (на основі експозицій Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького)» та оглядову екскурсію для дітей, які є частиною соціального проекту #Залізна зміна, створеного АТ «Укрзалізниця» спільно з ФСК «Локомотив»-Київ. Метою цього проекту є виховати сильну, згуртовану, розумну, спортивну, орієнтовану, патріотичну молодь, яка в свою чергу зробить Україну країну лідером, яка процвітає та живе щасливим життям.

Внаслідок військової агресії ці діти втратили домівку чи батьків, також серед них є діти залізничників, які загинули під час евакуацій, вимушено переміщені діти з тимчасово окупованих територій, діти військовослужбовців. Усі вони, як ніхто, потребують уваги в цей непростий для країни час. Саме тому адміністрація нашого музею, в особі директора Закарпатського ОКМ ім. Т. Легоцького Ольги Шумовської, підтримала ініціативу АТ «Укрзалізниця» провести для них безоплатну екскурсію та масовий захід.
Учасники масового заходу, який провела для них старший науковий співробітник відділу науково-освітньої роботи та промоції Анна-Марія Олейник, отримали цінні знання з історії нашого рідного краю, мали можливість відкрити для себе унікальну культуру Закарпаття, його етнічні, мовні, релігійні та святкові традиції та звичаї, і все це через призму унікальних експонатів, представлених в численних експозиціях Закарпатського ОКМ ім Т. Легоцького, підготованих співробітниками наших наукових відділів.
Вероніка Петрушка,
ст. наук. співробітник
Відділу науково-освітньої роботи та промоції