До Дня Пласту

 До Дня Пласту 14 квітня 2024 року на території Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького (внутрішній дворик) було проведено масовий захід - ДППП ( День Першої Пластової Присяги).

Раді, як один з провідних науково-культурних заклад, долучитися до організації масово-виховних заходів. Адже Музей є тією установою, яка зберігає історію і культуру Пласту. Доказом цього є відкрита виставка світлин - "Пласт Закарпаття 1920-1930 років". Працівниками Закарпатського ОКМ ім. Т. Легоцького були зібрані унікальні світлини, на яких зафіксовано дозвілля пластунів нашого краю майже століття тому. Захід відбувся у рамках відзначення Дня Першої Пластової Присяги.
“Пласт — це українська скаутська організація, яка є найбільшою молодіжною та скаутською організацією України, що працює для розвитку української молоді вже 110 років. Метою Пласту є сприяти всебічному розвитку дітей та молоді для України.
Під цьогорічне гасло Міжнародного дня музеїв - Музеї для освіти та дослідження! продовжуємо підтримувати виховні організації нашого краю.