Наукова робота музейників

 Крім активної експозиційно-виставкової діяльності, музейні співробітники відділу історії та краєзнавства ведуть і наукову роботу. Результати своїх пошуків та досліджень вони представляють на численних міжнародних та всеукраїнських конференціях. Таким чином популяризується не тільки музейна робота, а й вводяться в науковий обіг нові дані.

Так, 25 квітня 2024 р. провідний науковий співробітник відділу історії та краєзнавства Василина Палинчак-Кутузова виступила на науково-практичній конференції «Дослідження з історії України в умовах російсько-української війни: виклики, завдання, результати». Вона представила науковому товариству свою доповідь «Поповнення фондів Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького під час війни: типологія, експонування, значення». Метою виступу було ознайомити учасників конференції з предметами, які потрапили до музейних фондів з моменту повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 р., їх історико-культурним значенням, типологією та експонуванням.
Участь у конференціях та публікація результатів своїх наукових розвідок є важливою складовою в діяльності музею та його співробітників.