Комплексний тематичний захід «Спостереження за природою парку Ужгородського замку»

Учні 6-го класу Ужгородського ліцею № 15 (https://www.uzhlicej15.com.ua/ ), разом із своєю вчителькою, Марією Василівною Балаж, відзначили період весняних канікул надзвичайно цікаво та пізнавально. Вони відвідали Закарпатський обласний краєзнавчий музей ім. Т. Легоцького з метою вивчення природи території Ужгородського замку та ознайомилися з експозиціями музею.
Співробітники сектору природи, Джахман Руслана та Біланич Михайло, підготували для учнів спеціальний тематичний захід. Він складався з цікавої розповіді про птахів, що мешкають на території Ужгородського замку, яку супроводжувала візуальна презентація PowerPaint. Після цього учасники заходу вирішили кросворд із захопленням та ознайомилися з дидактичними матеріалами "Вивчаємо рослинний і тваринний світ граючись".
Наступним етапом стала робота з біноклями та лупами на подвір’ї замку. Тут школярі спостерігали за птахами, що перелітали з дерева на дерево, та вчилися бьордвотчингу. Також вони ловили комах та вивчали їх у спеціальних прозорих контейнерах, обладнаних збільшувальними стеклами.
На завершення учасники заходу відвідали оновлену експозицію "Природа Закарпаття" та взяли участь в оглядовій екскурсії по історичним та етнографічним експозиціям музею. Весь захід був насиченим подіями та надав учням можливість не лише весело провести час, але й збагатити свої знання про природу та історію рідного краю.