Науково-освітній захід “Закарпаття — мультикультурний край”

 Закарпаття є одним з найбільш мультикультурних регіонів в Україні. Це область з багатою історією, яка була частиною різних держав та культурних впливів протягом великої частини своєї історії. Тут живуть українці, румуни, словаки, поляки, угорці та інші національні групи. Це відображається в архітектурі, кулінарії, мовах та традиціях регіону. Мультикультурна спадщина робить Закарпаття цікавим для туристів та дослідників культури.

До Міжнародного дня культури відділ науково-освітньої роботи та промоції організували науково-освітній захід “Закарпаття — мультикультурний край” для дітей тимчасово переміщених осіб та дітей, які проходять реабілітацію на території Закарпаття.
Діти дізналися про історію краю, його національний склад, самобутну та різноманітну культуру етнічних груп – гуцулів, бойків, лемків, долинян. Старший науковий співробітник відділу Анна-Марія Олейник та в.о. завідувача відділу Кристина Балла показали на прикладі історії Закарпаття, що проживання різних національностей на території невеличкого підкарпатського регіону створило толерантне суспільство, яке відкрите до різноманітності культур у світі.
Відділ науково-освітньої роботи та промоції