Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва ім.Михайла Кречка

 Сьогодні у Закарпатському ОКМ ім. Т. Легоцького ( внутрішньому дворику Ужгородського замку) було урочисто відкрито Всеукраїнський двотуровий конкурс хорового мистецтва ім. Михайла Кречка. Музей , як заклад культури нашого краю, долучаємося до співпраці та популяризації нематеріальної культури.

Конкурс проходить за сприяння департаменту культури Закарпатської ОДА-ОВА та інформаційної підтримки Національної всеукраїнської музичної спілки. Засновники – ГО «Яскрава Країна» (м.Дніпро) та Ужгородський музичний фаховий коледж ім.Д.Задора.

Надзвичайно акустично звучали голоси 25 колективів з різних куточків України на подвір'ї палацу. Виконавську майстерність учасників оцінюватимуть члени журі з 7 областей України з числа заслужених діячів культури, народних артистів і фахових спеціалістів хорового мистецтва. Ще два дні конкурс буде проходити по іншим локаціям. 13.04. 2024 року - Конкурсний перегляд в Ужгородському музичному коледжі ім. Д. Є. Задора;

14.04.2024 року - Заключний Гала-концерт та Церемонія нагородження в Закарпатській обласній філармонії.

Продовжуючи разом тримати культурний фронт та розвивати українське мистецтво навіть під час воєнного стану, ми забезпечуємо ґрунт для виховання художнього смаку і культури підростаючого покоління.