Подарунок музею від мистецької молод

 Протягом 4-18 квітня 2024 р. у одному із виставкових залів музею було представлено кілька виставок робіт молодих художників, які мали назву «ІХ виставка», «ХІ виставка» та «ХІI виставка». Це був спільний проект Закарпатського ОКМ ім. Т. Легоцького та Фокус групи арт-ком’юніті України. Основною метою спільної колаборації була популяризація культури та незламності творчого процесу під час війни. Такі виставки демонструють таланти молодого покоління краю, і є важливою складової популяризації культури Закарпаття у цілому.

На згадку про співпрацю між амбасадорами культури краю куратором Фокус групи Любомиром Брензовичем музею в особі директора Ольги Шумовської було передано скульптуру молодого митця Андрія Сайського. Робота під назвою «Блукання Вулканії» була виготовлена у 2021 р. Автор займається художньою обробкою металу, через його твори проявляється тонкий, глибокий зв’язок митця з природою.
Дирекція закладу вдячна молодим художникам в особі Любомира Брензовича за те, що вони залишили частинку своєї творчості для музею. Це дозволить зберегти її для нащадків, популяризувати творчість молодих митців та розширити культурні горизонти.
На завершення між музеєм та мистецькою групою було підтверджено наміри про подальшу співпрацю.
Василина Палинчак-Кутузова,
провідний науковий співробітник
відділу історії та краєзнавства